Kyssförbud

Indien är ett kärt resmål för många och en populär destination är utan tvekan den lilla fiskebyn Salvador de Mundo i Goa, framförallt för kärlekspar. Men byn å andra sidan är dock inte lika välkomnande mot de kärlekskranka paren som man nog skulle kunna tro, byborna har nämligen tröttnat – och nu råder kyssförbud i hela Salvador de Mundo!

Att det finns en hel del saker att tänka på inför en resa till Goa har vi tidigare skrivit om, men har du någonsin tänkt tanken att kolla om det är tillåtet att pussas med din partner i staden där du ska semestra? Om inte, då är det hög tid att du gör det på en gång. Allt fler städer väljer numera nämligen att införa speciella kyssförbud och senaste att sälla sig till denna skara är den lilla fiskebyn Salvador de Mundo utmed Goas kust i Indien.

Byborna tröttnade

man_kyss_kvinnaI Expressen skriver man om hur byborna i Salvador de Mundo helt enkelt tröttnat på turisterna evinnerliga pussande som aldrig tycks ta slut. För visserligen finns en hel del romantiska platser i området såsom de breda stränderna som kantar byn, men inte tar kyssandet slut där utan det fortsätter in på gatorna och på övriga offentliga platser så nu har man satt ner foten. Man menar nämligen att turisterna flertalet gånger betett sig oanständigt vilket upprört så pass mycket att det nu resulterat i ett rådande förbud och konsekvenserna av offentligt pussande bli böter eller till och med fängelse i upp till tre månader, vilket turister informeras om vid alla byns infarter. Dock är inte Salvador de Mundo ensam om att ha denna typ av regler utan är ett ställe av många där kyssar i det offentliga rummet inte lämpar sig.

Länder där kyssar inte passar sig:

  •  Egypten – där får polis ingripa om par öppet pussas eller håller hand då detta anses stötande.
  • Förenade Arabemiren – kyssar och pussar offentligt kan leda till både fängelse och utvisning, samt att hålla varandra i händerna anses stötande.
  • Indonesien – en puss offentligt medför en risk om fängelse upp till fem år.
  • Japan – finns inget direkt förbud men att pussas offentligt är mot traditionen och inget som man ägnar sig åt.
  • Kina – på landsbyggden är handhållande och pussande ytterst opassande, men i storstäderna är man mindre strikta med detta.